Adrian Semcu, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru vor fi cercetaţi în arest la domiciliu în dosarul în care sunt inculpaţi cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi şeful CJ Prahova, a decis ICCJ, însă măsura poate fi contestată.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul instanţei supreme, ICCJ a respins, joi, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Adrian  Semcu şi Gheorghe Boeru.

În schimb, instanţa a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de Semcu şi Boeru, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 11 iunie 2015 până în 10 iulie 2015, inclusiv.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au fost reţinuţi, miercuri după-amiază, la finalul mai multor ore de audieri la sediul DNA Ploieşti, ei fiind suspecţi în dosarul în care sunt inculpaţi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, deputaţii Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Semcu a fost adus cu mandat la DNA miercuri, în jurul orei 10.00, iar după mai bine de şapte ore de audieri procurorii au emis ordonanţă de reţinere sub acuzaţia de trafic de influenţă, faptă pe care anchetatorii spun că a săvârşit-o în perioada în care deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Adrian Semcu a spus că nu se face vinovat de faptele de care este acuzat.

"Am încredere în justiţie. Orice în ţara asta trebuie dovedit", spunea Semcu.

În stenogramele din documentele procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, apar numele unor politicieni importanţi, precum Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Crin Antonescu.