Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a amânat vizita în R. Moldova care urma să aibă loc pe 22-23 ianuarie, a declarat pentru deschide.md secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru.

Secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru, a precizat pentru publicaţia deschide.md că vizita preşedintelui român, Klaus Iohannis, a fost amânată, aceast urmând să fie reprogamată. Vizita era programată pentru 22-23 ianuarie.

Potrivit deschide.md, momentan nu se cunosc motivele amânării vizitei, dar se pare că decizia este legată de situaţia politică actuală din Republica Moldova şi de "discuţiile care se duc în vederea votării organelor de conducere a Parlamentului şi a unui cabinet de miniştri".

Preşedintele României urma să se întâlnească cu omologul său, Nicolae Timofti, cu liderii politici, iar în funcţie de cum evoluau lucrurile în sfera politica, acesta planifica să se întâlnească şi cu preşedintele Parlamentului şi cu premierul nou ales, mai scrie deschide.md.

Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.