Premierul Dacian Cioloş face o vizită oficială de 2 zile în Germania, la Munchen, unde are întâlniri cu autorităţile landului Bavaria şi cu reprezentanţi ai unor puternice companii germane. Primul ministru a călătorit duminică după-amiază cu o cursă aeriană de linie, la clasa Economic.

Premierul Dacian Cioloş a călătorit duminică până în Germania, unde face o vizită oficială, cu clasa Economic a unei curse aeriene de linie TAROM.

Când a urcat în avion, Dacian Cioloş a fost invitat de o stewardesă să ia loc la Business Class, dar acesta a refuzat şi a spus că va sta acolo unde i-a fost alocat loc. Sub ochii celorlalţi călători, premierul şi-a făcut loc, cu bagajul, până la scaunul său şi s-a aşezat alături de şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache. Întreaga delegaţie oficială, în jur de 8 persoane, a călătorit cu clasa Economic.

La sosirea pe aeroportul din Munchen, premierul a fost aşteptat de ambasadorul Emil Hurezeanu. După aterizarea avionului, ceilalţi pasageri s-au ridicat, iar una dintre stewardese le-a cerut ca să se aşeze până când iese din avion delegaţia oficială. Călătorii nu au comentat, premierul a zis "asta din cauza noastră" şi şi-a cerut scuze, ieşind.

De regulă, demnitarii călătoresc în vizite oficiale la clasa Business.