Pe 21 decembrie, Klaus Iohannis se va muta în aceeaşi curte cu Traian  Băsescu, în Vila Lac 2. Acolo va aştepta până când Băsescu îi va elibera reşedinţa prezidenţială, Vila Lac 3.
Surse PNL susţin că Iohannis s-a decis să locuiască în aceeaşi casă folosită şi de Traian Băsescu.

Guvernul i-a dat lui Klaus Iohannis posibilitatea să-şi aleagă reşedinţa prezidenţială dintre Vila Lac 2 şi Vila Lac 3. A ales în cele din urmă vila în care locuişte actualul preşedinte, dar trebuie să mai aştepte ceva timp.

Clădirea Vilei Lac 2 are o suprafaţă de două mii de metri pătraţi şi un teren de 30 de mii de metri pătraţi.  Locul unde va locui temporar noul preşedinte, are şi o saună dar şi o luxoasă piscină interioară. Casa a fost deja pregătită de Regia Protocolului de Stat. Pe ultima sută de metri s-au făcut mici retuşuri în dormitorul prezindenţial, mobilat cu un pat mult prea mic pentru înălţimea şefului statului.

După ce Traian Băsescu va părăsi Vila Lac 3, Iohannis se va muta la câteva sute de metri. Vila Lac 3 are o suprafaţă de 1.045 de metri pătraţi, un teren de te­nis de 684 de metri pătraţi şi un pa­ti­noar de 308 metri pătraţi, ponton, re­miz ă pentru bărci şi e o adevărată fortăreaţă.

Iohannis şi-ar fi dorit o casă mai mică, dar a pus o condiţie specială: să aibă grădină unde să poată cultiva trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani.
După încheierea mandatului, Traian Băsescu are la dispoziţie, conform legii, 60 de zile pentru a părăsi Vila Lac 3.