Victor Ponta a declarat, marţi, că îşi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor doar dacă are susţinerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în caz contrar intenţionând să renunţe, pentru a nu provoca tensiuni în partid.

”Îmi pare rău dacă vă stric vreo ştire. Eu nu m-am trezit niciodată că vreau funcţii, că am avut. În campanie, şi domnul Dragnea şi colegii mei mi-au zis să mă implic şi m-am implicat, mi-au zis că ar fi bine să fiu la Cameră (n.r. - preşedinte al Camerei) şi am zis «bine, de acord». Acum este foarte simplu: dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu mă susţine, nu candidez, că nu vreau să ne certăm în PSD. Pune domnia sa pe cine crede că e mai bun. Nu e niciun conflict. Mă susţine, mă duc, nu mă susţine nu mă duc”, a declarat Victor Ponta.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului, pentru a decide cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta a anunţat luni că se va autopropune în cadrul şedinţei ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care, potrivit unor surse News.ro, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu l-ar dori în această funcţie.

Întrebat dacă Liviu Dragnea îl susţine, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu el de o lună şi jumătate şi va vedea la vot.

În replică, Liviu Dragnea a comentat, luni, ironic, anunţul fostului premier Victor Ponta privind candidatura la şefia Camerei Deputaţilor, spunând că, dacă deputatul s-a "autopropus" în această funcţie, nici nu mai are rost să fie dat un vot în Comitetul Executiv Naţional.

viewscnt