Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va demisiona, marţi, din funcţia de primar al municipiului Sibiu şi ar urma să facă acest anunţ  la "ultima întâlnire cu reprezentanţii presei locale în calitatea sa de primar”, afirmă surse oficiale din Primăria Sibiu.

Potrivit legii, prefectul judeţului ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului, împreună cu un extras din procesul-verbal al şedinţei, se înaintează Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar.

Alegerile trebuie să aibă loc în termen de maximum 90 de zile din momentul în care postul de primar este declarat oficial vacant.

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu în urmă cu 14 ani. La alegerile din 2000, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La următoarele alegeri, Iohannis a reuşit să câştige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din ţară. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar în iunie 2012 câştiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidenţial din noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. În 21 noiembrie, Curtea Constituţională a adoptat hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României.