Preşedintele Traian Băsescu nu-l va desemna pe liberalul Ovidiu Silaghi drept ministru al Transporturilor. În urmă cu aproximativ o lună, şeful statului susţinea că Silaghi nu este cea mai bună propunere pentru portofoliul Transporturilor, motivând atunci că liberalul a fost precum „apa sfinţită” în perioada în care a mai fost ministru.

Aşa se face că DNA a solicitat Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale. Potrivit unor surse Ovidiu Silaghi a căzut pe interceptări în cazul judecătoarelor şpăgare în care e implicat şi Valentin Preda, fost secretar de stat la Transporturi. Ministrul ar fi primit o şpagă de 200.000 de euro de la Nelu Iordache, patronul Romstrade.
Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Interesant este că anunţul DNA vine cu numai patru zile înainte de data limită la care Traian Băsescu anunţase că îl va numi pe Silaghi ministru „dacă liberalii nu vor înainta altă propunere”.

Victor Ponta declara atunci că liderii USL au luat în calcul posibila respingere a lui Ovidiu Silaghi, dar nu au discutat încă despre persoane concrete pentru o nouă nominalizare. Întrebat dacă ştie că preşedintele Băsescu ar deţine anumite informaţii cu privire la Silaghi, Ponta replica: “Probabil că îi face vreun dosar domnului Silaghi”. Întrebat dacă ştie că Ovidiu Silaghi ar fi primit o citaţie la DNA, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de acest lucru, dar că, dacă s-a întâmplat acest lucru, probabil Silaghi va fi chemat la parchet înainte de 23 august, în condiţiile în care interimatul premierului la Transporturi expiră pe 25 august.