Într-un comunicat de presă, deputatul Mircea Roşca, liderul PNL Prahova, se declară nemulţumit de modalitatea prin care a fost schimbat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova, colegul său de partid Sebastian Danielescu.

„În urma Şedinţei Extraordinare a Consiliului Judeţean Prahova din 4 august, în care colegul meu, Sebastian Danielescu, a fost eliberat  din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, mă văd obligat să fac următoarele precizări: consider demiterea domnului Danielescu ca fiind un act atât lipsit de etică, cât şi ilegal. Lipsit de etică, în primul rând pentru că domnul Danielescu nu a împiedicat bună desfăşurare a activităţii administraţiei judeţene, aşa cum se invoca în Expunerea de Motive, care stă la baza Proiectului de Hotărâre privind eliberarea domniei sale din funcţie, în al doilea rând pentru că nu a avut niciun fel de conflict cu Preşedintele Mircea Cosma, cu consilierii judeţeni, cu angajaţii Consiliului Judeţean ori cu Instituţiile şi Societăţile din subordine. Mai mult, domnul Danielescu nu a fost anunţat în prealabil de existenţa unor solicitări, care vizau schimbarea să din funcţie. La prima şedinţă, punctul privind eliberarea să din funcţie a fost introdus pe ordinea de zi cu o oră înainte, iar la a doua şedinţă, cea în care a fost eliberat din funcţie, domnul Danielescu nu a fost convocat”, a declarat Mircea Roşca.

Liderul liberalilor prahoveni critică şi felul în care a fost introdus pe ordinea de zi a Şedinţei Extraordinare proiectul de hotărâre privind schimbarea vicepreşedintelui liberal

„Din punct de vedere legal, numirea şi revocarea din funcţia de vicepreşedinte se face în Şedinţă Ordinară, nu Extraordinară, aşa cum a fost cazul de faţă. Totodată, la revocarea din funcţie trebuie să existe o solicitare din partea unei treimi din consilierii judeţeni. Această solicitare a existat la prima şedinţă, dar a fost anihilată prin vot, 18 pentru demitere, 1 vot împotriva, producându-şi efectele juridice. Pentru Şedinţa Extraordinară din data de 4 august era necesară o nouă solicitare de demitere, semnată de o treime din consilieri. În marea grabă de mazilire a vicepreşedintelui liberal, Sebastian Danielescu, organizatorii au făcut uz de aceeaşi solicitare, eludând legea. Subliniez faptul că vicepreşedintele Danielescu a sesizat la începutul şedinţei extraordinare toate aceste inadvertenţe, părăsind sala în semn de protest. În ciuda acestui fapt, procedura a continuat, culminând cu procesul de votare, care s-a desfăşurat în mare parte la vedere. Ţinând cont că votul trebuia să fie secret, consilierul judeţean Viorica Vasile, reprezentant în comisia de numărare a voturilor, a refuzat semnarea procesului-verbal de constatare a rezultatului votării.”, a mai comunicat deputatul Roşca.

In finalul comunicatului de presă, Mircea Roşca a anunţat că PNL Prahova a atacat în instanţă decizia de eliberare din funcţie a lui Sebastian Danielescu, fiind convins că Justiţia va sancţiona „încălcările flagrante ale legii”.