Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a ţinut să-i transmită un mesaj plin de amărăciune fostului său prieten, Călin Popescu Tăriceanu. În direct la B1 TV, Quintus i-a adus aminte lui Tăriceanu că el şi alţi seniori şi-au dat chiar şi libertatea pentru PNL şi nu au plecat din acest partid, în ciuda tuturor represaliilor. 

”Un grup de nemulţumiţi din partidul nostru, câţiva, sunt în jurul prietenului meu, de care vreau să vă spun că nu pot să spun nimic rău, decât o povaţă pe care am primit-o de la bătrânii, mult mai bătrânii mei înaintaşi: orice greşeală făcută în politică se plăteşte scump! Ori greşeala pe care a făcut-o Călin Popescu Tăriceanu o va plăti extrem de scump, pentru că el rămâne o personalitate liberală, prin toate comportamentele lui, prin tot trecutul lui, dar, din păcate, se degradează în fiecare zi", a declarat seniorul liberal

"Mă opresc să fac alte comentarii în legătură cu el, pentru că am fost prea mult timp împreună, am luptat împreună ani şi ani de zile. Mi-a fost subaltern, când am fost eu preşedinte, i-am fost eu subaltern, cât a fost el preşedinte, n-am înţeles ce s-a întâmplat dintr-o dată. De lângă mine a plecat fără să-şi ia rămas bun din conducerea partidului nostru, încât aştept şi eu, nu cu curiozitate, cu tristeţe, să văd că se va întâmpla ce v-am spus, că va plăti scump această greşeală a lui (…) O spun, şi ştie şi Călin Tăriceanu: eu sunt de aproape 80 de ani neclintit în partidul acesta şi am trecut prin momente grele, când mi se oferea libertate, mi se oferea nu ştiu ce avantaje, numai să mă dezic de partidul meu. N-am făcut-o! Eu cred în doctrina liberală şi în utilitatea acestui mare partid care să ofere o şansă pentru ţara noastră”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus, la B1 TV.