Şefa filialei Partidului Popular din León (Castilla y León), Isabel Carrasco, care era şi şefa reprezentanţei legislativului spaniol în regiune, a murit luni seară după ce a fost împuşcată. Potrivit postului public de televiziune din Spania, poliţia cercetează ipoteza unei răzbunări personale; două femei, mamă şi fiică, au fost arestate, iar cea din urmă tocmai fusese concediată din cadrul instituţiei regionale pe care o conducea Carrasco, conform AGERPRES.

Femeile arestate sunt soţia, respectiv fiica unui comisar şef din Astorga /León/. Potrivit martorilor, una dintre femei ar fi împuşcat-o de trei ori pe Isabel Carrasco şi ulterior ar fi încercat să fugă cu maşina pe care o parcase la aproximativ 150 de metri distanţă. În interiorul maşinii autorităţile au găsit mănuşi şi o şapcă, însă nu şi arma crimei.

Isabel Carrasco trebuia să asiste luni seară la un eveniment electoral în Valladolid. Acesta a fost ulterior suspendat, aşa cum s-a petrecut cu toate evenimentele programate de partidele politice spaniole, aflate în campania electorală pentru alegerile europene din 25 mai. Toate formaţiunile politice au transmis condoleanţe familiei şi şi-au exprimat solidaritatea cu rudele politicienei ucise, în vârstă de 59 de ani.