Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan (PDL), a fost reţinut, luni seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind cercetat pentru acte de corupţie.Alături de primar au fost reţinuţi de procurori patroni ai unor societăţi comerciale, dar şi angajaţi ai Companiei E On.

Până luni seara, la ora 22,00, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore în acelaşi caz Ciprian Anisei, Claudiu Popovici şi Marius Bogdan Chitescu, persoane având funcţii de conducere şi control în cadrul societăţii comerciale E.ON Moldova S.A, proprietarii firmelor Elitemob şi Anca Rom din Bacău, Denis Chiriac, respectiv Ştefan Andrieş, suspectaţi că au contribuit la furt de energie electrică, conform unor surse.

"Există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 — aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", susţin sursele citate.

Acestea au precizat că vor fi oferite public detalii suplimentare cu privire la actele procedurale efectuate în acest caz "atunci când împrejurările anchetei vor permite".
Potrivit unor surse, persoanele reţinute sunt acuzate că au măsluit contoarele de energie electrică, pentru diminuarea facturilor.

Suspecţii din acest dosar au fost duşi la audieri luni după efectuarea a 14 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Iaşi.