Un număr de 19 persoane acuzate că au constituit un grup infracţional şi au comercializat droguri de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara au fost reţinute de DIICOT Timişoara, în urma percheziţiilor făcute marţi de procurori în acest caz. La percheziţii au fost găsite, între altele, aproximativ trei kilograme de cannabis, 70 de plante de cannabis, 78 de grame de haşiş, o puşcă cu aer comprimat, un pistol şi 47.000 de lei.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 19 persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată.

 Anchetatorii arată că, începând cu luna octombrie 2015, inculpaţii Minescu Iulian Mihail, Morariu Mugurel Ciprian, Niculescu Vlad Alexandru, Chilibon Andrei Remus, Berbec Bogdan şi Bohăţel Sebastian au constituit un grup infracţional organizat, la care în cursul anului 2016 au aderat inculpaţii Vasilca Robert Alin, Kardos Marton, Tarniţă Mihai Adrian, Băcală Petrişor Răzvan, Ignea Robert Teodor, Petrişor Lucian Teodor, Ghenu Paolo Samir Dorian Iulius, Izvernari Ion Cristian, Pandrea Dorian Nicolae Leontin, Ruşovăţ Dean, Todorescu Flavius , Milutin Deean şi Dobra Marius, reţeaua având ca scop procurarea şi comercializarea în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara de droguri de risc, de mare risc şi de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ trei kilograme de cannabis, 70 de plante de cannabis, 78 de grame de haşiş, 15 timbre LSD, 39 de dispozitive utilizate la consumul de cannabis, 14 dispozitive de stocare informatice, 241 de pachete de ţigări netimbrate, o puşcă cu aer comprimat, un pistol şi suma de aproximativ 47.000 de lei.

Cei 19 reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, au făcut, marţi, 68 de percheziţii în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Percheziţiile au vizat 58 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, membri ai unei grupări infracţionale specializate în trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

Procurorii DIICOT arătau că cei mai mulţi dintre suspecţi ”au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club” din Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era stratificată pe trei nivele: furnizori, dealeri intermediari şi dealeri stradali.

”Furnizorii ar fi deţinut cantităţi mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor”, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Române.

În cursul lunii decembrie 2016, doi dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant de către poliţişti în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1.000 de pastile ecstasy, cumpărate din Olanda.

”De asemenea, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, au fost ridicate şase colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării”, conform comunicatului transmis de Poliţie.