Cu toate că s-a retras fără să joace vreun minut în Florida, sportiva română are şanse mari să îşi păstreze poziţia în ierarhia WTA.

Simona Halep (22 de ani) a anunţat că va reveni pe teren abia la mijlocul lunii aprilie, cu ocazia duelului din Fed Cup cu Serbia, de la Bucureşti.

A cincea jucătoare a lumii - cea mai mare performanţă reuşită vreodată de o româncă - are şanse mari să îşi păstreze locul în clasament şi după competiţia de la Miami, care a ajuns în faza sferturilor de finală.

Simona avea de apărat doar 80 de puncte în puternica întrecere americană, astfel că retragerea sa nu i-a provocat pierderi prea mari în clasament, unde a strâns până acum 4.695 de puncte.

Singurele care o pot depăşi pe constănţeancă în clasament sunt nemţoaica Angelique Kerber şi cehoiaca Petra Kvitova.

Kerber, care în ”sferturi” are un meci infernal cu Serena Williams - liderul mondial - trebuie să câştige turneul, în timp ce Kvitovei îi este suficientă o prezenţă în finală. Cehoaica îşi va încrucişa racheta în semifinale cu rusoaica Maria Şarapova, o altă jucătoare care este în urma Simonei în clasament, însă care nu o poate depăşi nici măcar printr-o victorie la Miami.

Până la revenirea Simonei Halep pe teren, în circuitul WTA se vor mai disputa patru turnee: Charleston (500 de puncte acordate învingătoarei), Monterrey, Katowice şi Bogota (toate pun la bătaie 250 de puncte). Simona ar putea să îşi păstreze poziţia în clasament până la competiţia de la Stuttgart, unde şi-a anunţat prezenţa.