După ce BBC a dezvăluit identitatea celui care aparare în mai multe înregistrări postate de Statul Islamic cu prizonieri occidentali care au fost decapitaţi, au apărut mai multe informaţii despre cel numit iniţial John Jihadistul, Mohammed Emwazi. Acesta a urmat, în timpul gimnaziului, o terapie de control pentru furie, însă programul a fost un succes spune profesoara care s-a ocupat de caz. Colegii spun că avea un comportament normal şi că le arăta cum se scrie în arabă.

O organizaţie umanitară susţine că radicalizarea lui Emwazi s-a produs mai târziu, din cauza presiunii şi hărţuirii la care a fost supus de serviciul britanic MI5, ipoteză respinsă cu vehemenţă de autorităţi.

Cert este că, după încheierea studiilor, Emwazi, care devenise programator, a plecat în Siria, deşi era monitorizat de MI5. S-a alăturat jihadiştilor, iar familia rămasă în Londra a fost şocată la aflarea veştii că Mohammed este John Jihadistul care a ameninţat cu cuţitul nu doar prizonierii care urmau să fie decapitaţi, cât şi civilizaţia occidentală.   

Sursa> Mediafax

Foto> thesource.com