Forţe kurde peshmerga au cucerit vineri o serie de instalaţii strategice în oraşul Sinjar, în nordul Irakului, în cadrul unei ofensive împotriva Statului Islamic (SI), ceea ce ar putea oferi un impuls eforturilor împotriva grupării jihadiste, relatează Reuters în pagina electronică.

ISIL, înfrânt şi (pus) pe fugă", a annţat Consiliul kurd pentru Securitate într-un mesaj postat pe Twitter, folosint unul dintre acronimele Statului Islamic.

Luptătorii peshmerga au cucerit şi au preluat controlul asupra principalului depozit, fabricii de ciment, spitalului şi altor clădiri publice din Sinjar, afirmă Consiliul.

Ei au pătruns în oraş "din toate direcţiile" vineri, cu scopul de a-l "curăţa" de militanţi SI, anunţa aceeaşi sursă într-un mesaj postat anerior pe Twitter.

Rafale de tiruri cu armament greu se puteau auzi în oraş, în timp ce luptători coborau de pe dealuri care străjuiesc partea de nord a localităţii, unii cu lansatoare de grenade în bandulieră, a declarat un martor pentru Reuters.

Luptători kurzi, susţinuţi de atacuri aeriene ale coaliţiei occidentale antijihadiste conduse de către Statele Unite, au declanşat joi această ofensivă împotriva jihadiştilor SI din Sinjar.

Mediafax