Casa de Cultură „I.L.Caragiale” organizează Concursul de artă plastică „Ploieşti, oraşul meu, oraş european“, ediţia a VIII-a, care se va desfăşura în perioada martie-mai 2014.  Concursul se adresează elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, din municipiul Ploieşti.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: 1. Liceul de Artă „Carmen Sylva" Ploieşti, cu două categorii de vârste:

  1. clasele V-VIII
  2. clasele IX-XII

2. Instituţii şcolare din Municipiul Ploieşti, altele decât Liceul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, cu   două categorii de vârste:

1.   clasele V-VIII

  1. clasele IX-XII

B. Perioada: martie - mai 2014: Termenul limită de predare a lucrărilor este 16 mai 2014.  Lucrările vor fi selectate la fiecare şcoală participantă şi vor fi predate la sediul Casei de Cultură „I.L.Caragiale“ a Municipiului Ploieşti, pe baza unui tabel, în care se va specifica: numele elevilor, clasa, profesorul îndrumător şi un număr de telefon la care  acesta poate fi contactat.

C. Selectarea, jurizarea şi premierea lucrărilor va avea loc la Casa de Cultură  „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploieşti. Se poate participa cu cel mult două lucrări de elev.

D. Obiective: - dezvoltarea capacităţii artistice şi creative a elevilor;

- stimularea memoriei vizuale, a imaginaţiei, a capacităţii de a cerceta, de a se documenta şi de a transpune în creaţii proprii originale;

- cunoaşterea  valorilor culturale ale Ploieştiului.

E. Tehnici de execuţie : sunt acceptate toate tehnicile (creion, tuş, baiţ, acuarelă, acrilic, pastel, ceracolor, colaj, etc.).

F. Dimensiunea lucrărilor : format A4 sau A3. Pe spatele fiecărei lucrări va fi ataşată o etichetă care va cuprinde: numele, prenumele elevului, şcoala pe care o reprezintă, profesorul coordonator, un număr de telefon (al elevului şi al cadrului didactic),  adresa de mail,  titlul lucrării, tehnica de execuţie.

G. Juriul va fi format din artişti profesionişti.

H.  Premii: diplome, materiale de pictură, publicaţii de artă.

Se vor acorda: premiul I, premiul II , premiul III şi menţiuni pentru fiecare dintre cele două secţiuni. Juriul, format din artişti plastici, poate acorda şi alte premii, dacă va considera că se impune acest lucru.

Casa de Cultură  „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploieşti îşi rezervă dreptul de a mediatiza întregul proiect, câştigătorii, dar  şi sponsorii.

Lucrările câştigătoare vor fi expuse într-o expoziţie organizată de Casa de Cultură „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în colaborare cu Primăria Municipiului Ploieşti, în perioada 21 mai – 10 iunie 2014, cu ocazia organizării manifestării “Zilele Ploieştiului” (se va anunţa exact data premierii). 

Lucrările participante la concurs nu se returnează, Casa de Cultură „I.L.Caragiale” a Municipiului Ploieşti având dreptul de a le publica şi expune cu diferite ocazii şi la diferite acţiuni, atât în ţară, cât şi în străinătate.