Un cetăţean moldovean, cu paşaport românesc, ridicat şi audiat ore în şir în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, va fi eliberat, potrivit informaţiilor Digi24. El nu are calitatea de suspect, în schimb se pare că a fost reţinută o altă persoană care este audiată în prezent în calitate de suspect.

 

Cel de-al doilea suspect reţinut ar avea tot cetăţenie română, potrivit informaţiilor.

 

Cetăţeanul moldovean, care are şi paşaport românesc, a fost identificat şi reţinut luni, în jurul orei 19:00, la Ruse, în zona unde s-a petrecut crima. El nu şi-a putut justifica prezenţa în respectiva arie, aşa că a fost dus la poliţie pentru a fi verificat. A fost audiat ore în şir, dar în cele din urmă poliţia şi-a dat seama că nu are dovezi pentru a stabili o legătură a lui cu oribila crimă petrecută sâmbătă seara. Prin urmare, va fi eliberat.

 

Potrivit informaţiilor, există însă un alt suspect care este audiat la această oră, dar deocamdată nu se ştie ce cetăţenie are.

 

Asasinul jurnalistei bulgare de investigaţii Viktoria Marinova ar fi cetăţean român, potrivit presei bulgare. Informaţia apare şi în presa din Republica Moldova care relatează că autorităţile bulgare ar fi reuşit să prindă un suspect. Acesta ar fi cetăţean român fie de origine moldovenească, fie ucraineană, nu se ştie clar, depinde de sursa informaţiei. Suspectul ar fi interogat în prezent de autorităţile bulgare.

 

Presa din Bulgaria scrie că suspectul în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova a fost reţinut marţi şi că ar fi vorba despre un cetăţean român fie de origine moldovenească, fie ucraineană, iar unele surse spun că ar fi nomad.

 

Poliţia nu a confirmat încă aceste detalii, dar mai târziu ministerul de Interne de la Sofia ar putea emite un comunicat sau chiar să organizeze o conferinţă în care să vină cu informaţii noi.

 

Deocamdată, Ministerul român de Externe nu are informaţii în acestr sens.

 

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

 

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

 

Decesul a fost provocat de lovituri la cap şi sufocare. Victima ar fi fost şi agresată sexual. Telefonul mobil, cheile maşinii, ochelarii şi o parte din haine i-au fost furate jurnalistei. Viktoria Marinova era directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse. În urmă cu câteva luni, ea a devenit gazda unei emisiuni de investigaţie, "Detector". În cel mai recent episod, ea a realizat interviuri cu un jurnalist bulgar şi unul de la Rise România, care au fost reţinuţi temporar luna trecută în Bulgaria, în timp ce investigau presupuse fraude cu bani europeni făcute de oameni de afaceri şi politicieni de rang înalt.

 

Potrivit poliţiei, uciderea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova nu pare să fi avut legătură cu anchetele pe care le-a desfăşurat.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro