Vremea se va încălzi semnificativ luni în toată ţara, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-18 grade pe litoral şi 23-24 de grade, local, în toate zonele de câmpie şi podiş.

În cursul zilei cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtă durată se vor semnala izolat, mai ales la munte.

În ţară, în noaptea de luni înnorările se vor accentua în jumătatea de sud-vest a teritoriului, iar în Banat şi în Oltenia pe arii extinse vor fi averse însoţite de descărcari electrice, cumulându-se local cantităţi de apă de 15-20 l/mp.Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade.

Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime termice între 16 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, când vor fi ploi de scurtă durată.

Izolat vor fi posibile cantităţi de apă de peste 10-15 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, luni, vremea se va încălzi şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23-24 de grade, iar cea minimă de 9-10 grade.