Un număr-record de 5.809 de migranţi au intrat duminică în Ungaria, a anunţat luni poliţia, cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare marţi, la 15 septembrie, a deciziei autorităţilor de la Budapesta de a închide ermetic frontiera Ungariei cu Serbia, relatează AFP.

Această cifră bate recordul de 4.330 de sosiri înregistrate sâmbătă, a precizat poliţia. Conform noii legislaţii adoptate de Ungaria, începând de marţi, trecerea peste gardul de sârmă ghimpată, ridicat la frontiera cu Serbia, va fi pedepsită cu închisoarea.

Potrivit site-ului de informaţii ungar Index.hu, Serbia va încerca 'să forţeze' intrarea în Ungaria a unui număr variind între 25.000 şi 30.000 de migranţi luni, înainte de intrarea în vigoare a noii legi. Site-ul, care citează surse oficiale ungare, afirmă că Serbia va furniza un număr mare de autobuze migranţilor, care intră pe teritoriul său din Macedonia, venind din Grecia, pentru a le permite să ajungă în Ungaria.
Odată ajunşi în Ungaria, migranţii vor încerca să-şi continue călătoria spre Europa Occidentală, în special spre Germania şi Suedia, traversând Austria, aşa cum au făcut zeci de mii de persoane în ultimele săptămâni.

AGERPRES