Un bărbat a fost surprins de o avalanşă, sâmbătă după-amiază, în timp ce urca pe munte, în Masivul Bucegi, fiind purtat de valul de zăpadă într-o râpă adâncă de peste 500 de metri. Salvatorii montani - care au dubii că bărbatul ar mai fi în viaţă - intervin la această oră pentru găsirea lui.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turistul a fost surprins de avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, într-o zonă foarte dificilă, iar valul de zăpadă l-a purtat într-o râpă adâncă de peste 500 de metri. 

Şeful Salvamont Buşteni a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au descoperit rucacul şi casca pe care acesta le purta.

Gheorghe Haiduc a spus că, având în vedere această situaţie, sunt foarte puţine şanse ca turistul să mai fie în viaţă.

Echipe de salvamontişti şi jandarmi montani continuă căutarea turistului.