Două avioane aparţinând Porter Airlines au fost obligate, duminică, să efectueze aterizări de urgenţă, după apariţia fumului în cabine, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei regionale canadiene, relatează AFP.

Primul incident a avut loc pe zborul Porter Airlines 723 care a decolat duminică, spre ora locală 8.00 (15.00, ora României), de pe Aeroportul Bishop din centrul oraşului Toronto cu destinaţia Washington. Apariţia fumului în cabină a determinat devierea avionului către aeroportul din orăşelul Williamsport, în statul american Pennsylvania (nord-est), a anunţat acest purtător de cuvânt, confirmând informaţii difuzate de televiziuni locale.

Cei 66 de pasageri au fost debarcaţi fără incidente şi au ajuns la destinaţie cu alt avion.

Duminică seara, un zbor Porter Airlines cu destinaţia Sudbury (Ontario) a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Pearson de la periferia de nord-vest a Toronto.

Avionul de tip Dash-8 cu propulsie turbo, construit de Bombardier, a decolat tot de pe Bishop. La câteva minute de la decolare, "echipajul a detectat fum în interiorul cabinei", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei canadiene.

Conform procedurilor, "unul dintre cele două motoare a fost oprit", iar avionul a aterizat fără probleme pe cel mai important aeroport din Canada, a adăugat el.

Cei 74 de pasageri au fost debarcaţi şi urmau să ia un zbor către Sudbury luni. Doi pasageri şi doi membri ai echipajului au fost examinaţi medical în urma incidentului.