Romtelecom a scos din grilele sale Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, întrucât nu s-a ajuns la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni, au anunţat reprezentanţii companiei, potrivit Mediafax. Potrivit unor comentarii ale clienţilor Romtelecom, cele două televiziuni au fost scoase din grile joi. Look TV şi Look Plus erau retransmise în grilele de cablu, satelit şi IPTV (prin internet) ale Romtelecom. La începutul lunii iulie, reprezentanţii Romtelecom au anunţat că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul „must carry“ şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus ) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenţei a anunţat că a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I.