Un soldat ucrainean şi doi separatişti proruşi au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, au anunţat părţile beligerante, în ciuda unui armistiţiu la care s-a ajuns cu ocazia sărbătorii Paştelui ortodox, informează AFP.

"Din cauza bombardamentelor punitive ucrainene, doi militari au fost ucişi în timpul nopţii de Paşti", a anunţat un purtător de cuvânt al rebelilor, Eduard Basurin.

El a acuzat de asemenea armata ucraineană că a tras de 160 de ori în direcţia teritoriilor aflate în mâinile separatiştilor şi că a vizat mai ales periferia Doneţk, principalul oraş în mâinile rebelilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Oleksandr Motuzianik a anunţat că un soldat a fost ucis în apropierea satului Svitlodarsk din regiunea Doneţk.

Alţi şapte soldaţi au fost răniţi în apropiere de Mariupol, mare oraş din est sub controlul autorităţilor de la Kiev, a adăugat el, acuzându-i pe rebelii că au vizat trupele ucrainene, în special cu grenade.

Sâmbătă, armata ucraineana a anunţat moartea a doi soldaţi în confruntări între armată şi forţele separatiste în est.

Aceste incidente intervin după ce s-a ajuns la un armistiţiu vineri între Ucraina şi rebelii proruşi în negocieri organizate la Minsk sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

El a intrat în vigoare vineri la miezul nopţii (21.00 GMT) în bastioanele rebelilor Lugansk şi Doneţk în perioada sărbătorilor de Paşti celebrate în acest weekend de ortodocşi şi ar trebui să continue până la festivităţile de pe 9 mai în regiunile separatiste sărbătorind victoria asupra Germaniei naziste, aminteşte France Presse.

AGERPRES