Două autobuze au fost implicate într-un accident rutier în municipiul Satu Mare, joi dimineaţă, iar primele informaţii furnizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că au fost rănite opt persoane, dintre care două sunt în stare gravă. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Conform IGSU, accidentul în care au fost implicate două autobuze a fost anunţat prin 112, semnalându-se că mai multe persoane ar fi rănite.

Reprezentanţii IGSU au precizat că opt persoane au fost rănite. Una dintre victime a fost prinsă sub unul dintre autobuze, a fost recuperată şi transportată la spital;, şoferul a rămas încarcerat, dar este conştient, iar şase persoane au leziuni uşoare.

Pentru asigurarea intervenţiei, a fost activat Planul roşu, iar la faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, trei echipaje de descarcerare, un echipaj de prim- ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă SMURD şi patru echipaje medicaleale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

 Accidentul a avut loc pe DN 19, la ieşirea din Satu Mare, unde la această oră circulaţia este restricţionată.