Motorul de căutare Google România a adăugat o panglică neagră sub logoul său, în memoria victimelor atacului terorist produs, miercuri, la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo din Paris, care s-a soldat cu 12 morţi.
   
Panglica neagră afişată sub logoul de pe pagina principală a Google România este însoţită de textul "În memoria victimelor atacului asupra Charlie Hebdo", conform MEDIAFAX..
   
Pe de altă parte, versiunea franceză a Google a intrat "în doliu", miercuri, după atentatul de la sediul Charlie Hebdo. Atunci, sub logoul Google Franţa a fost afişată tot o panglică neagră, iar ulterior aceasta a fost înlocuită cu mesajul "JeSuisCharlie", scris cu litere albe, într-un pătrat negru.
   
12 persoane (11 bărbaţi şi o femeie) au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre decedaţi se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
   
Atentatul nu a fost revendicat, dar autorii săi au urmat, se pare, ordine ale organizaţiei extremiste Stat Islamic, împotriva căreia Franţa este angajată militar în Irak. Pe de altă parte, martorii citaţi de presa franceză au declarat că redacţia publicaţiei Charlie Hebdo a fost atacată de simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida.