Aproximativ 30 de persoane care au participat la o nuntă organizată în căminul cultural din comuna Coşbuc, judeţul Bistriţa-Năsăud, printre care s-a numărat şi mireasa, au ajuns sâmbătă seara la spital cu vărsături şi dureri abdominale după ce au consumat aperitivul servit la masă, potrivit Agerpres.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat confirmat că 31 persoane de la această nuntă s-au prezentat la unităţile de primire urgenţe cu simptomele unei toxiinfecţii alimentare, printre care s-au aflat şi cinci copii.

Pacienţii au mers prima dată la spitalul orăşenesc Năsăud, cel mai apropiat, după care au fost îndreptaţi spre secţia de boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa. Potrivit lui Andriţoiu, nuntaşii au fost perfuzaţi toată noaptea, dar au refuzat ulterior internarea în spital, singurii care au rămas sub supravegherea medicilor fiind copiii.

DSP a prelevat probe din produsele servite la nuntă şi urmează să stabilească sursa îmbolnăvirii, dar şi să analizeze condiţiile în care au fost păstrate alimentele şi, eventual, să aplice sancţiuni în cazul în care normele de sănătate şi igienă nu au fost respectate.