Compania Consitrans a fost desemnată căştigătoarea licitaţiei "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focşani – Bacău" cu o ofertă de circa 20 de milioane de lei. Tronsonul de circa 110 km face parte din drumul de mare viteză spre Moldova pe relaţia Sud-Nord, pe ruta Ploieşti - Paşcani. Compania de Autostrăzi anunţă şi că pentru celelalte 3 tronsoane, respectiv Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Bacău – Paşcani, nu au fost depuse contestaţii în termenul legal după anunţarea câştigătorilor. Licitaţiile pentru cele patru tronsoane au fost demarate în noiembrie 2016.

 

„În data de 24.08.2018 a fost finalizat procesul de evaluare pentru ofertele depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focşani – Bacău", fiind transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii către toţi ofertanţii”, anunţă CNAIR.

 

 Ofertantul desemnat câştigător este SC Consitrans SRL, având preţul de 20.123.408,52 Lei fără TVA, şi un punctaj total de 100  puncte, din care 30 de puncte pentru componenta financiară şi 70 de puncte pentru componenta tehnică, potrivit CNAIR.

 

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după soluţionarea tuturor contestaţiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Precizăm că pentru celelalte 3 tronsoane, respectiv Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Bacău – Paşcani, nu au fost depuse contestaţii în termenul legal după anunţarea câştigătorilor, mai transmite Compania de Autostrăzi.

 

 Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia.

 

 Realizarea contractului presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru drum de mare viteză care leagă municipiul Focşani de municipiul Bacău, inclusiv conexiunea cu drumul de mare viteză Buzău – Focşani, cu Varianta de Ocolire a municipiului Bacău şi cu drumul de mare viteză Bacău – Paşcani. Lungimea estimată a tronsonului de drum este de 110 km.

 

Legătura de mare viteză între Muntenia şi Moldova pe ruta Ploieşti- Paşcani ar urma să aibă o lungime estimată de 329 de km, iar soluţia finală - drum expres sau autostradă - va fi adoptată în cadrul pregătirii documentaţiei - SF şi proiect tehnic.

 

Licitaţiile pentru cele patru tronsoane au fost demarate în noiembrie 2016 şi au suferit zeci de amânări în procesul de evaluare a ofertelor .

 

Întreg proiectul este impărţit în patru tronsoane:

 

Ploieşti – Buzău - 65 de km

Buzău - Focşani - 72 km

Focşani – Bacău - 110 km

Bacău – Paşcani - 82 de km

 

Drumul de mare viteză va avea menirea să preia traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori a traficului din Moldova şi care în prezent se desfăşoară pe DN2, un drum naţional cu câte o bandă pe sens şi un acostament puţîn mai lat folosit adesea de către şoferi drept încă o bandă de circulaţie - unul din drumurile naţionale cele mai periculoase după numărul de accidente.

 

 

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro