Tribunalul Statului Cetăţii Vaticanului începe sâmbătă procesul pentru pedofilie împotriva unui fost nunţiu în Republica Dominicană, Jozef Wesolowski, dar aceasta nu va fi de faţă întrucât este internat în spital, la 'terapie intensivă, transmit EFE şi AFP.

Polonezul Jozef Wesolowski, fost arhiepiscop, a fost readus la statutul de laic în urmă cu un an, după o procedură ecleziastică prin care a primit pedeapsa maximă aplicabilă de acel for. În vârstă de 66 de ani, el a avut în ultimele luni probleme de sănătate.

În această situaţie, procesul ar urma să se reducă la o simplă audiere formală, prin care să se ia notă de neprezentarea acuzatului şi să se amâne audierile, au informat surse de la Vatican.

Fostul înalt prelat este acuzat de întreţinerea unor relaţii cu minori într-un cartier 'fierbinte' din capitala dominicană, în timpul nunţiaturii sale, din ianuarie 2008 până în august 2013, şi de deţinere de materiale de pornografie infantilă, din august 2013 până la arestarea sa, la 22 septembrie 2014.

Este pentru prima dată când un fost arhiepiscop este judecat pentru pedofilie de Tribunalul Statului Cetăţii Vaticanului.

AGERPRES