Statele Unite intenţionează să staţioneze aproximativ 150 de tancuri, dar şi alte vehicule blindate în Europa. Cel puţin o treime vor rămâne staţionate în bazele americane din Germania. Pentru celelalte, încă nu a fost stabilită locaţia exactă, variantele fiind România, Polonia sau ţările baltice cu condiţia ca acestea să accepte intrarea vehiculelor. Cert este că unităţile vor ajunge până la sfârşitul lui 2015 şi vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forţelor americane în regiune.

General-locotenentul Ben Hodges, comandantul forţelor armate americane în Europa, a motivat intenţia Washingtonului prin necesitatea de consolida Europa de Est în caz de urgenţă.

"Spre sfârşitul lui (...) 2015, vom reuşi să transportăm tot echipamentul necesar pentru a forma o brigadă solidă. Aceasta înseamnă trei batalione plus un escadron de recunoaştere, sedii pentru artilerie, ingineri care vor fi staţionaţi în Europa", a declarat Ben Hodges.

"Vorbim despre aproximativ 150, poate 160 de tancuri de tip M1, precum şi vehicule de luptă de tip M2 Bradley şi 24 de piese de artilerie cu autopropulsie", a adăugat el.