Meteorologii au emis sâmbătă noi atenţionări cod portocaliu şi cod galben de vânt şi ninsori pentru zona de munte din 22 de judeţe din ţară, în timp ce pentru alte şase este în vigoare o avertizare cod galben de vânt şi ploi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), zona de munte din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş va fi sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 21.00.

În acest interval, la altitudini de peste 1.700-2.000 de metri vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafale 130-140 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Zona de munte din judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava sunt sub avertizare cod galben de viscol până la ora 22.30. Vântul va atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90-100 km/h.

Pentru zona de munte a judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sibiu (Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Turnu Roşu), Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este în vigoare o avertizare cod galben de viscol până la ora 21.00.

În acest interval vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale care vor atinge 70-90 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, pot atinge şi 90-100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Pentru zona joasă a judeţelor Bihor, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic, valabilă până la ora 21.00.