Un cod galben de vânt, vijelii şi ninsoare este în vigoare în nord-est, Muntenia, Oltenia şi centrul ţării, până marţi dimineaţă, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţia Română avertizează că în noaptea de duminică spre luni, la ora 2.00, a intrat în vigoare un cod galben de vânt, vijelii şi ninsoare în nord-est, Muntenia, Oltenia şi centrul ţării. Avertizarea este valabilă până marţi, la ora 8.00.

Potrivit ANM, luni dimineaţă mai sunt în vigoare două atenţionări nowcasting de vânt puternic în zona de munte a judeţului Caraş-Severin şi de burniţă care determină depunerea de polei în zonele de câmpie ale judeţelor Satu Mare şi Maramureş.

Astfel, în zona de munte a judeţului Caraş-Severrin este valabil, până la ora 14.00, un cod galben de  intensificări ale vântului care, la rafală, vor depăşi 80-90 km/h, la peste 1.800 de metri altitudine, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

De asemenea, în zonele de câmpie ale judeţelor Maramureş şi Satu Mare este valabil până la ora 9.00 un cod galben de burniţă care determină depunerea de polei.