Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat luni definitiv pe cei patru inculpaţi din dosarul Microsoft.

Un complet format din cinci judecători de la ÎCCJ a admis apelul DNA şi a majorat pedepsele date în primă instanţă celor patru inculpaţi.

* Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft, după ce iniţial primise 2 ani cu executare.

* Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, după ce în prima instanţă a luat 2 ani cu executare.

* Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, în primă instanţă primind 3 ani cu executare.

* Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare (1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare — în primă instanţă).

Totodată, Înalta Curte a decis şi confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la omul de afaceri Dorin Cocoş (3.700.000 euro — în primă instanţă).

Instanţa a dispus şi confiscarea de la omul de afaceri Nicolae Dumitru a sumelor de 2.050.000 dolari şi un milion de euro (un milion de euro — în prima instanţă).

În schimb, judecătorii au menţinut sumelor confiscate de instanţa de fond de la ceilalţi doi inculpaţi din dosar, şi anume de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan — 3.996.360 euro, iar de la fostul ministru Gabriel Sandu — 2.196.035 euro.

Cei patru condamnaţi urmează să fie încarceraţi în cursul zilei de azi.

AGERPRES