Poliţiştii din Botoşani au depistat doi bărbaţi care erau urmăriţi internaţional de poliţiştii din Belgia, pentru săvârşirea a 20 de furturi şi tentative la furt, cei doi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de luni vor fi prezentaţi instanţei în vederea predării autorităţilor belgiene.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au depistat doi bărbaţi, unul de 26 de ani, din municipiul Botoşani şi al doilea de 30 de ani, din comuna Cristeşti, pe numele cărora autorităţile judiciare din Belgia au emis mandate europene de arestare.

Cei doi erau căutaţi pentru comiterea a 20 de infracţiuni de furt şi tentativă la furt, pe teritoriul Belgiei.

Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, pentru demararea procedurilor în vederea predării autorităţilor din Belgia.