O conductă de gaze a explodat joi seara în timpul unor lucrări de construcţii la liceul John F. Kennedy din New York, rănind trei muncitori şi provocând pagube pe trei etaje ale clădirii, au anunţat autorităţile americane, citate de New York Times în ediţia electronică, transmite Mediafax în pagina electronică.

Şapte persoane lucrau la un proiect de construcţii într-un laborator de ştiinţe de la etajul şase, când s-a produs explozia, a informat poliţia. Muncitorii evacuau gazul dintr-o conductă din laborator, înainte de a începe lucrarea, dar nu l-au evacuat complet, ceea ce a permis declanşarea exploziei, a precizat poliţia. Deflagraţia a spart geamurile de la etajul şase şi a fost simţită într-o clădire de apartamente din apropiere, potrivit oficialilor şi martorilor. Poliţia a mai afirmat că explozia a provocat pagube importante la etajele patru, cinci şi şase ale liceului.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că etajul şase al liceului a fost "puternic avariat", cel puţin trei clase fiind afectate de explozie.