Ministerul Afacerilor Interne a deschis o linie telefonică pentru rudele celor care se aflau în clubul Bamboo la momentul izbucnirii incendiului.

”La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon”, a comunicat Ministerul de Interne.

Ultimele informaţii transmise de reprezentanţii Inspectoratuli pentru Situaţii de Urgenţă arată că în urma incendiului 36 de persoane au fost transportate la spitale cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, iar unele victime au ajuns cu mijloace proprii la unităţile medicale. Dintre acestea, 11 au rămas în unităţile spitaliceşti pentru investigaţii.

Cele mai multe persoane - 16 - au fost transportate la Spitalul Floreasca, una fiind în stare gravă, intubată, după ce s-a intoxicat cu fum. La acest spital au rămas internate trei persoane.

Celelalte victime au fost duse şi la spitalele Universitar, Pantelimon, Colentina şi Elias, iar la acest moment au rămas internate trei persoane la Pantelimon, una la Colentina şi patru la Elias, care nu sunt în stare gravă, potrivit celor mai recente date comunicate de ISU.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie.

De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri.

La acest moment, incendiul de la clubul Bamboo este controlat, iar prompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, aflat la faţa locului.

El a precizat însă că la acest moment nu se poate preciza dacă nu au fost prinse victime în interior, iar echipele de intervenţie nu pot intra deocamdată pentru a verifica zona. ”Am făcut o vizită de inspecţie pe toată zona, situaţia e sub control, clădirea e prăbuşită. Mai sunt focare, dar putem spune că incendiul e sub control”, a afirmat Arafat.

Clădirea clubului Bamboo s-a prăbuşit în totalitate, incendiul afectând o suprafaţă de 2.500-3.000 de metri pătraţi.

Pompierii au precizat că au mai rămas elemente de construcţie care însă nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.