Un număr de 28 de localităţi erau nealimentate sau alimentate parţial cu energie electrică duminică la ora 8.00, dintre care 27 în judeţul Constanţa şi una singură din Brăila, unde drumul de acces este blocat, potrivit situaţiilor furnizate de companiile de distribuţie a energiei.

Compania E-Distribuţie Dobrogea a anunţat că, la ora 8, în judeţul Constanţa erau afectate total sau parţial 27 localităţi: Culmea Nouă, Băraganu, Potirniche, Moviliţa, Peştera, Izvoru, Veteranu, Albeşti, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Castelu, Vârtop, Mereni, Ciobaniţa, Osmancea, Independenţa, Fântâna Mare, Cotu Văii, Comana şi Orzaru.

În municipiul Constanţa se înregistrează  deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora compania informează că se intervine.

În judeţele Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa au fost realimentate cu energie electrică toate localităţile.

În judeţul Brăila, doar localitatea Frecăţei, din Insula Mare a Brăilei, nu era alimentată cu energie electrică la ora 8, potrivit datelor Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord.

”Drumul de acces către localitate este închis şi se încearcă cu un utilaj de deszăpezire să se ajungă la locul avariei pentru remediere”, se arată în comunicatul companiei.

Compania a reuşit realimentarea tuturor localităţilor din judeţele Galaţi şi Buzău.

În urma intervenţiilor echipelor Distribuţie Oltenia, au fost realimentate toate localităţile din judeţul Teleorman.