Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce instanţa supremă i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă, iar poliţişti din cadrul Serviciului Urmăriri vor pleca să-l ridice pe Andrei Plăcintă după ce instanţa de executare în acest caz, respectiv Tribunalul Bucureşti, va emite mandatul de punere în executare a pedepsei, scrie Mediafax. ÎCCJ urmează să transmită, în scurt timp, minuta deciziei de luni Biroului de executări penale al Tribunalului Bucureşti.

În 7 martie, Andrei Plăcintă a fost condamnat de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacată cu recurs.

În schimb, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat pentru acuzaţia de tâlhărie, în 2012.

În 14 martie 2012, Andrei Plăcintă a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală. În acea seară Plăcintă a lovit-o pe fosta iubită  şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului acesteia. În momentul în care, în apărarea fetei au intervenit mai multe persoane, Andrei Plăcintă s-a urcat în propria maşină şia intrat cu aceasta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. Beizadeaua a trecut cu maşina peste trupul fetei, făcând manevre repetate faţă-spate. Victima a fost internată la Spitalul Universitar cu multiple traumatisme.