MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a informat că se menţine avertizarea de cod roşu de caniculă pentru perioada următoare, respectiv până în 16 august, pe aproape întreg teritoriul acestei ţări.

"Temperaturile medii ale zilelor vor depăşi 29 de grade C, maximele situându-se la valori cuprinse între 35 - 37 grade Celsius. După data de 16 august 2015 sunt posibile temperaturi maxime de 32 - 36 grade Celsius, iar pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi vânt", se menţionează în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.