Un român de 28 de ani a fost ucis la Casaletto Lodigiano, în nordul Italiei, în timp ce încerca să jefuiască un bar-tutungerie, relatează Sky TG24, precizând că autorul crimei, patronul localului vizat, a fost arestat şi inculpat.

Mario Cattaneo, în vârstă de 67 de ani, a tras un foc de armă, în noaptea de joi spre vineri, cu puşca sa asupra unui grup de trei sau patru persoane care au încercat să îi jefuiască barul. El a ucis un român de 28 de ani, lovit în spate, de la mică distanţă.

Amprentele tânărului nu se aflau în evidenţa poliţiei.

Vineri dimineaţă, fratele românului a mers la Morgă, împreună cu un avocat, pentru a-l identifica.

Avocatul atacatorului, Cattaneo, a declarat că clientul său este disperat şi în stare de şoc. El a povestit că hoţii au declanşat alarma, trezindu-l pe el şi pe fiul acestuia Ginaluca, care locuiesc la etajul de deasupra barului. Mario Cattaneo, se pare, a încărcat puşca de vânătoare pe care o avea în casă şi care o deţinea în mod legal, şi a coborât împreună cu fiul său în bar pentru a verifica motivul pentru care a fost declanşată alarma.

Odată intraţi în bar, ei ar fi surprins hoţii şi ar fi avut loc o încăierare. Cattaneo a mai spus că, în încăierarea cu hoţii, unul dintre infractori ar fi tras de ţeava puştii, trăgând astfel accidental.

Versiunea a fost contrazisă de fiul lui Cattaneo.

Focul de armă ar fi lovit în spate un alt hoţ, scrie Ansa, precizând că glonţul nu ar fi provocat decesul imediat al românului. Acesta a reuşit să sară un gard şi să fugă împreună cu complicii săi. Mai târziu, tânărul împuşcat a fost găsit mort pe o străduţă, la 100 de metri distanţă de barul lui Cattaneo.

Autopsia românului va fi făcută duminică.