Premierul Ungariei, Viktor Orban, va face o vizită în judeţul Cluj, în perioada 2-3 octombrie, ocazie cu care va inaugura o şcoală profesională,  finanţată de Guvernul de la Budapesta, scrie  Vocea Transilvaniei. 

Surse politice au declarat, pentru Agerpres, că, în cadrul vizitei sale, care este una privată, cu excepţia inaugurării şcolii profesionale, Viktor Orban se va întâlni şi cu liderii formaţiunilor politice maghiare din România, precum şi cu liderii bisericilor tradiţionale maghiare. Potrivit aceloraşi surse, Guvernul Ungariei ar fi contribuit cu aproape 700.000 de euro pentru şcoala profesională din Cluj.

La rândul său, coordonatorul de presă al Eparhiei Reformate a Ardealului, Kiss Gabor, a declarat, miercuri, că premierul Viktor Orban ar urma să viziteze, în regim privat, şi Universitatea Sapientia din Cluj, construită cu ajutor financiar al Guvernului Ungariei, precum şi localitatea clujeană Răscruci.

“Vineri, de la 10,00, va avea loc inaugurarea şcolii profesionale, care ţine de Biserica Reformată. Şcoala aparţine de Liceul Teologic Reformat şi va purta numele episcopului Szasz Domokos. Joi şi vineri va avea loc inaugurarea. Ce se întâmplă la Răscruci şi Sapientia este organizat din Ungaria şi este o vizită privată, doar partea de la inaugurare este publică”, a mai spus Kiss Gabor.