O turistă din Germania, plecată din România în urmă cu mai mulţi ani, a căzut, vineri, de pe un versant muntos din Făgăraş, prăbuşindu-se în gol peste 200 de metri. Echipe de salvatori montani din judeţele Argeş şi Sibiu au început de mai multe ore operaţiunea de recuperare, însă există şanse mari ca femeia să nu mai fie în viaţă în urma loviturilor.

Turista venită din Germania în vacanţă în România a căzut în gol, vineri după amiază, de pe un versant muntos peste 200 de metri, 13 salvamontişti  din judeţele Argeş şi Sibiu plecând în căutarea acesteia.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, femeia se afla într-un grup de patru persoane în zona Vârfului Mircii, din Munţii Făgăraşului, şi a căzut pe stânci peste 200 de metri.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru News.ro că femeia, originară dintr-o familie de saşi din zona Făgăraşului, venise în vacanţă n România şi, cel mai probabil, a alunecat, în condiţiile în care pe munte plouă.

Operaţiunea de recuperare, care se desfăşoară de câteva ore, este una dificilă din cauza zonei extrem de accidentate.

Salvatorii montani au asupra lor trusa de prim ajutor, iar autorităţile au solicitat o ambulanţă pregătită să îi dea femeii primul ajutor în situaţia în care aceasta ar mai fi în viaţă, însă la faţa locului a fost chemat şi un echipaj de la Serviciul de Medicină legală, întrucât este foarte posibil ca în urme prăbuşirii pe stânci turista să fi decedat.

Aceasta nu este singura acţiune în care sunt implicaţi salvatorii montani din Argeş. Tot vineri seară, doi turişti italieni au cerut sprijinul Salvamont, după ce s-au rătăcit între Lacu Călţun şi Bâlea. Cei doi au asupra lor lanternă, dar au comunicat salvatorilor montani că nu au mai văzut de 20 de minute semne de marcaj, ceea ce înseamnă că s-au abătut de la traseu.

Şeful Salvamont Argeş a început operaţiunea de recuperare a italienilor, fiind însoţit de câini de căutare.