Un cetăţean turc a fost prins de poliţiştii de frontieră Punctul de Trecere Nădlac - Nagylak în timp ce încerca să iasă din ţară ascuns pe şasiul unui camion condus de un conaţional al său. Bărbatul a declarat că voia să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu avea viză.

Bărbatul a fost depistat, vineri dimineaţă, în jurul orei 05.00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Saglam Z., în vârstă de 57 de ani, care conducea un camion înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, peşte din Turcia pentru o societate comercială din Polonia, potrivit unui comunicat transmis de către Poliţia de Frontieră.

”La controlul fizic al autovehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe antepenultima axă a mijlocului de transport se află ascunsă o persoană de sex masculin”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul este tot cetăţean turc, Aydin R., în vârstă de 26 de ani.

Şoferul a declarat că ”nu are cunoştinţă despre modul în care conaţionalul său s-a ascuns sub camion”, în timp ce acesta a declarat că ”dorea să ajungă în Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să îi permită acest lucru”.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Aydin R. acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.