Taifunul Goni din Filipine a lăsat în urmă cel puţin 15 morţi, zeci de răniţi. De asemenea, 19 persoane au fost date dispărute. 

Autorităţile au anunţat că operaţiunile de salvare au fost demarate.  7.500 de familii, respectiv 32.000 de oameni au fost evacuaţi din calea taifunului.

Agenţia naţională filipineză pentru managementul dezastrelor i-a îndemnat pe locuitorii din nordul ţării să se pregătească de inundaţii pentru duminică, după ce taifunul Goni a adus ploi torenţiale în munţii din provinciile din nord şi a ucis cel puţin zece persoane, relatează DPA în pagina online, conform Mediafax.

Consiliul Naţional pentru Managementul Dezastrelor a emis avertismentul pentru 19 localităţi din provincia Pangasinan, situată la aproximativ 150 de kilometri nord de Manila, în urma deschiderii unui baraj din zonă.
 
Agenţia a sfătuit autorităţile să efectueze evacuări, în special pe malul unor râuri.
 
Taifunul Goni se îndepărta încet de Filipine. Ochiul taifunului se situa la 360 de kilometri nord-est de Basco, o localitate din provincia-insulă Batanes, situată în extremitatea nordică a arhipelagului, a anunţat duminică biroul meteorologic.
 

Nouă persoane au fost ucise în alunecări de teren, după mai multe zile de ploi, iar o persoană a murit strivită de un copac, potrivit agenţiei.