Un pescador japonez, special construit pentru vânătoarea de balene, s-a ciocnit violent în apele Antarcticii cu o ambarcaţiune a unor ecologişti. Ambele părţi se învinovăţesc reciproc pentru producerea acestui incident. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar navele au suferit daune minore, transmite AP.

Grupul ecologist, Sea Shepherd, susţine că vasul de pescuit balene s-a apropiat mult prea mult, iar echipajul nipon de la bord a intrat în mod voit în nava sa, Bob Barker. De partea cealaltă, japonezii spun că faptele au fost total invers, acuzând ecologiştii că au încercat să blocheze cursul de navigare a pescadorului.

În urma impactului, vasul Bob Barker a fost avariat la provă, fiind afectat sistemul de ancorare, iar carena navei de vânătoare a fost uşor îndoită. Niponii suţin că mecanismul de tractare a pradei marine a fost şi el avariat.
Având în vedere că incidentul s-a petrecut în preajma apelor teritoriale australiene, Ministerul Federal al Mediului de la Canberra a dispus începerea unei anchete.