Postul de televiziune britanic Channel 4  a anunţat că va transmite în direct prima emisiune TV din spaţiu. Echipa TV va însoţi astronauţii Staţiei Spaţiale Internaţionale pe parcursul unui ocol al Pământului de pe orbită, care va dura 90 de minute.

Imaginile HD vor cuprinde atât cadre din interiorul SSI, cât şi imagini cu planeta noastră de pe orbită, de la peste 400 de km depărtare, în spaţiu, relatează bbc.co.uk. Postul TV va transmite în total trei emisiuni pe această temă, printre care şi una care va oferi informaţii detaliate despre viata pe Staţia Spaţială Internaţională, de la sarcinile zilnice ale astronauţilor până la modul în care viaţa în spaţiu afectează corpul uman. O altă emisiune va aborda, pe larg, modul în care sunt rezolvate diverse probleme care pot apărea în spaţiu, pe parcursul misiunilor.

„Faptul că NASA ne-a acordat acces la SSI şi la Mission Control este o adevărată premieră pentru televiziunea britanică. Sperăm să putem arăta viaţa aşa cum este ea la bordul staţiei, ce se întâmplă când ceva nu merge bine şi, în final, o panoramă a planetei Pământ”, a declarat David Glover, conducătorul diviziei de la  Channel 4care se va ocupa de realizarea emisiunilor.

Nu au fost făcute publice încă informaţii referitoare la datele de transmitere a emisiunilor, însă cu siguranţă ele vor fi anul acesta. Potrivit ibnlive.in.com, imaginile vor fi transmise şi în alte 170 de ţări prin intermediul National Geographic Channel.