Cel puţin 11 civili, inclusiv trei străini, au fost ucişi sâmbătă în centrul Kabulului, într-un atentat cu maşină capcană care a vizat un convoi al coaliţiei militare internaţionale, în urma unei serii de atacuri talibane începând din iulie, anunţă oficiali afgani şi străini, relatează WSJ online.
Coaliţia - Susţinere Hotărâtă (Resolute Support) - a confirmat atacul asupra convoiului său.
"Un civil angajat cu contract de Resolute Support a fost ucis în atac, iar alţi doi au murit din cauza rănilor suferite în atentat", a declarat colonelul american Brian Tribus, directorul pentru Afaceri Publice al misiunii.
Cel puţin alte 66 de persoane, toate civili, au fost rănite, potrivit unor oficiali. Atentatul a fost comis în faţa spitalului privat Shino Zada din cartierul Macrorayan, o clădire de locuinţe construită în perioada sovietică, situată în apropiere de Ambasada Statelor Unite din Kabul.

Explozia, care a fost resimţită în mare parte din centrul capitalei afgane, a vizat un convoi de vehicule aparţinând străinilor şi a provocat pagube unor vehicule civile, a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.