Simona Halep a fost eliminată surprinzător în turul III de la US Open, de croata Mirjana Lucic-Baroni, însă acest lucru nu îi va afecta clasarea în topul WTA. Cea mai bună jucătoare din România este sigură de faptul că va rămâne pe locul 2 în lume şi după încheierea ultimului Grand Slam al anului, US Open.

Eugenie Bouchard, singura sportivă care putea să o întreacă pe Simona în ierarhia mondială, a fost învinsă luni seară. Pentru realizarea acestui lucru, canadianca trebuia să câştige trofeul, însă ea a cedat încă din faza optimilor de finală.

Eugenie Bouchard a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova, în două seturi, scor 6-7, 4-6, şi astfel nu va putea urca nici măcar pe podiumul mondial, scrie Digi Sport.

În urma rezultatelor înregistrate până acum la Flushing Meadows, o singură jucătoare din Top 10 a ajuns în faza sferturilor de finală: liderul mondial, Serena Williams. Acest lucru o avantajează mult pe sportiva din SUA, care în cazul unei performanţe importante la New York, ar putea lua o opţiune serioasă la terminarea anului 2014 pe primul loc în lume.

În aceste condiţii, indiferent de rezultatele înregistrate până la finalul competiţiei, de lunea viitoare, podiumul mondial va arăta în felul următor: 1. Serena Williams, 2. Simona Halep, 3. Petra Kvitova.