Numărul reclamaţiilor de viol în judeţul Vaslui aproape s-a dublat în ultimul an, în condiţiile în care Poliţia a înregistrat 116 sesizări de abuzuri sexuale în 2016, faţă de 67 în anul anterior. Cele mai multe victime ale infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale au fost din rândul minorilor.

Judeţul Vaslui s-a confruntat cu o creştere alarmantă, în ultimul an, a reclamaţiilor de viol înregistrate de către Poliţie. Potrivit datelor furnizate de către Poliţia Judeţeană Vaslui, la fiecare trei zile s-a raportat, în medie, câte un viol, numărul total al acestor infracţiuni ajungând la 116 în 2016. Faţă de anul anterior, numărul reclamaţiilor aproape s-a dublat.

”În anul 2016, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost sesizate 184 de infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, faţă de 142 în anul 2015. Dintre acestea, 116 au fost infracţiuni de viol, opt infracţiuni de agresiune sexuală, 51 de infracţiuni de act sexual cu un minor şi şapte infracţiuni de corupere sexuală a minorilor. Din cele 184 infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale sesizate anul trecut, 98 au fost comise asupra minorilor. În toate cazurile reclamate, poliţiştii au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui, respectiv asistentul social din cadrul primăriei comunei pe raza căreia domicilia victima”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Tot pe parcursul anului trecut, 29 de persoane au fost arestate preventiv pentru infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale.