Un convoi al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, care transportă ajutor umanitar pentru regiunile Doneţk şi Lugansk (estul Ucrainei), a plecat duminică din regiunea Moscovei spre Rostov, oraş rusesc situat în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit agenţiei de presă Ria Novosti.

Astfel, o coloana compusă din 60 de camioane cu produse alimentare a părăsit duminică, în jurul orei locale 06:00, centrul ministerului amintit din Noghinsk ( o suburbie a Moscovei). Pe drum, acestora urmează să li se alăture alte 60 de camioane, tot cu ajutor umanitar, asigură oficiali ai ministerului rus. Convoiul este aşteptat să sosească la 8 ianuarie în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Conform oficialilor ruşi, acest al 11-lea convoi umanitar trimis în estul Ucrainei transportă peste 1.400 de tone de produse alimentare locuitorilor din zonele controlate de insurgenţii proruşi.

Şi de data aceasta, Kievul a protestat faţă de trimiterea presupusului ajutor umanitar pentru locuitorii celor două regiuni controlate de insurgenţi. Partea ucraineană susţine că, în loc de produse alimentare, camioanele transportă arme şi muniţie pentru rebeli. Mai ales că militarii ucraineni au remarcat o intensificare a atacurilor din partea insurgenţilor de fiecare dată când Moscova a trimis câte un convoi umanitar în Doneţk şi Lugansk, după cum relatează postul de televiziune TSN.

Ucrainenii spun că aşa-zisul convoi umanitar rusesc transportă nu doar muniţie, ci şi salarii pentru rebeli.

AGERPRES