Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anchetează explozia de la Mihăileşti, deschizând un dosar in rem pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)", se spune în comunicat.

De altfel şi Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la faţa locului se efectuează cercetări, iar poliţiştii verifică legalitatea transportului.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

Mediafax